Catrice Go Bold Go Gold

09:10:00




Ćao svima!

Moram da priznam da sam baš srećna što imam priliku da vam ovaj post predstavim. Naime, duže vrijeme sam već mogla da vidim da mnoge moje koleginice na IG dobijaju razne pakete od Essence i Catrice, te predstavljaju proizvode na svoj način i pišu svoje dojmove o njima. Ja bih povremeno koji proizvod kupila pa ga isprobala, mada nisam na blogu baš pisala o njima. Essence i Catrice su mi omiljeni brendovi u drogerijama, s obzirom da je šminka jako kvalitetna a veoma povoljna te mi je zato neizmjerno drago što vam u ovom postu predstavljam Catrice novitete.

Nedavno sam dobila paket Catrice šminke pa sam nakon nekog perioda isprobavanja proizvoda, odlučila da Vam ga predstavim, a vi mi u komentarima napišite da li bi željeli da češće čitate ovakve postove u kojima vam predstavljam novitete koje i sami možete nabaviti u lokalnim trgovinama (Dm, Cm).

Noviteti za jesen-zimu 2019. nose naziv Go Bold Go Gold a u paketu se se našli ovi proizvodi:
Ten!Sational 10 in 1 Dream Primer
Demi Matt Lipstick u nijansi 020 i 090
Lip Glow Glamourizer u nijansi 010 One Gold Fits All
Generation Plump&Shine Lip Gloss u nijansi 090 Golden Zircon
Gold Effect Nail Polish i ICONails Gel Lacquer u nijansi 02 Fascinating Grace i 80 Cherry Bite
Luminice Highlight&Bronze Glow Palette u nijansi 020 Feel Gold
Blush Box Glowing+Multicolour u nijansi 020 It's wine o'clock
Lash Couture Instaextreme Volume Lashes 
Brow Comb Pro Micro Pen u nijansi 020 Soft Brown
Eyeconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof u nijansi 010 Eye Want It All

Ten!Sational 10 in 1 Dream Primer : S obzirom da sam nedavno potrošila primer, ovaj mi je došao baš u pravo vrijeme. Ovaj primer kombinuje 10 pogodnosti u jednom proizvodu te pruža lijep osjećaj na licu. Takođe jedna od stvari koja mi se sviđa kod ovog proizvoda jeste prijatan miris koji nakon nekog vremena doduše nestane. Ispod pudera (koristila sam Bourjois Healthy Mix) sjeda jako lijepo, te se puder lijepo blenda. Glavne karakteristike koja mi se sviđaju kod ovog proizvoda jesu što pruža hidratantan osjećaj na licu te čini da i puder koji nanesem nakon njega sjeda lijepo na lice, što se lijepo razmazuje i što ima spf 15. Ovaj proizvod možete nabaviti po cijeni od 12,55 KM.

Demi Matt Lipstick : Moram da priznam da kvalitetom ovi ruževi mi se jako dopadaju. Dobila sam dvije nijanse, 020 i 090, te mi se nijansa 090 ipak više sviđa. Trenutno, nijedna od ovih nijansi mi ne odgovara, s obzirom da sam jako tamna u licu, ali vjerujem da tokom zime, ovi ruževi bi mi više odgovarali. Osjećaj na usnama je takođe jako ugodan te je i pigmentacija ovih ruževa na veoma zavidnom nivou. U svakom slučaju, mislim da ću nabaviti ove ruževe samo u drugim nijansama, s obzirom da nisam ljubitelj rozih tonova. Ove ruževe možete nabaviti po cijeni od 8,35 KM.

Lip Glow Glamourizer : Pakovanje ovog proizvoda mi se jako dopada, kao i sam miris. Na usnama pruža jako ugodan osjećaj, rekla bih najviše nalik kakvom masnijem balzamu. Na proizvodu piše colour changing lipstick with golden shimmer i definitivno bi se s ovim složila-na mojim usnama bude intenzivnije boje nego što je u pakiranju te takođe se jako lijepo mogu vidjeti sitne čestice sjaja. Ovaj proizvod najviše volim nanijeti samo malo na sredinu te onda prstima utapkati. Cijena ovog proizvoda je 10,35 KM.

Generation Plump&Shine Lip Gloss :  Nisam neko ko nosi sjaj za usne često, ali mi se ovaj veoma dopada. Ostavlja ugodan osjećaj na usnama, poput balzama, mada se pomalo lijepi ali iskrena da budem nisam ništa više ni očekivala od ovakvog proizvoda. Sjaj se teško skida sa usana ali pruža lijep zlatni sjaj i pomalo izgled punijih usana. Ono što mi se sviđa kod ovog sjaja jeste aplikator s kojim se proizvod vrlo lako nanese i u uglove usana. Cijena ovog sjaja je 8,35 KM.

Gold Effect Nail Polish i ICONails Gel Lacquer : Nisam ranije probala Catrice lakove, pa mi je ovo bio prvi susret sa njima. Da budem iskrena, isprobala sam samo ICONails Gel Lacquer, odnosno tamno ljubičasti sa slike i mogu reći da sam oduševljena. Lak već danima stoji i ne spada, boja je lijepo pigmentovana i dovoljno je samo jednom preći za dobijanje potpune i lijepo pigmentovane boje na noktima. Javiću vam svoje utiske na IG story nakon što isprobam i ovaj zlatni. Nisam sigurna za cijenu ova 2 laka, pa kada saznam javiću vam.

Luminice Highlight&Bronze Glow Palette : Ova paleta me je najviše oduševila od svih proizvoda! U paleti se nalaze 3 highlightera (iako se paleta zove highlight&bronze, rekla bih da je najtamnija nijansa više highlighter nego bronzer). Od 3 nijanse koje se nalaze u ovoj paleti, najviše mi trenutno odgovara srednja zlatna nijansa, ali preko zime ću vjerujem više koristiti prvu, najsvjetliju nijansu. Što se tiče pigmentovanosti, na zavidnom je nivou te se proizvod stvarno lijepo blenda. Takođe, jedna od stvari koja mi se sviđa kod ove palete je što ima i malo ogledalo, koje je skroz praktično. Da vam takođe dadnem malu napomenu, proizvod se trusi što meni lično ne smeta jer to nije izraženo u tolikoj količini, ali ko ne voli onda može da zaobiđe ovaj proizvod. Za pigmentaciju i predivno pakovanje, smatram da ga vrijedi kupiti, mada za cijenu nisam sigurna tako da ću vam naknadno javiti.

Blush Box Glowing+Multicolour : Poslije palete higlightera, omiljeni proizvod mi je definitivno ovo rumenilo. Proizvod se jako lijepo blenda, nije previše pigmentovan što lično volim kod rumenila jer se onda može nadograditi na jačinu koju ja želim, te ima divnu rozkastu boju koja nije previše napadna na licu već izgleda skroz prirodno. Takođe, samo pakovanje proizvoda mi je divno s obzirom da je poklopac magnetni a i sama veličina proizvoda ne zauzima puno prostora u neseseru u slučaju da bi ste putovali negdje. U pakovanju dobijete 5,5 g proizvoda, što je više nego sasvim dovoljna količina za duže korištenje, a s obzirom da sam svoje matt rumenilo od Essence negdje izgubila, drago mi je da sam ovo rumenilo dobila. Takođe, rumenilo sadrži sitne čestice sjaja te tako daje divan sjaj licu koji nije napadan. (I ovom proizvodu ne znam cijenu, pa ću vam je javiti kasnije u story-ima).

Lash Couture Instaextreme Volume Lashes : Ove trepavice, iskrena da budem, nisam ni otvorila. Trenutno koristim Esqido trepavice, kao i njihovo ljepilo, tako da će ove trepavice pričekati isprobavanje. Ono što mogu reći je da mi se sviđa pakovanje s obzirom da je veoma čvrsto a i same trepavice izgledaju veoma fluffy. U pakovanju dobijete i ljepilo, mada o njemu vam ne mogu išta dalje reći s obzirom da ga nisam isprobala. Cijena ovih trepavica je 8,35 KM.

Brow Comb Pro Micro Pen : Moram da priznam da sam bila jako uzbuđena kad sam vidjela ovaj proizvod, s obzirom da sam o Catrice olovkama za obrve čula sve najbolje, ali me dočekalo veliko razočarenje. Četkica koja se nalazi na vrhu je jako čudna za rad te sam proizvod ne izlazi najbolje. Da bi proizvod izašao, mora se jače stisnuti, a uz jači stisak dolaze i nepravilnosti i popravljanje svega. Jednom riječju, rekla bih patnja haha. Nabavite sebi neki drugi proizvod za obrve, a ovaj bih rekla da ipak zaobiđete. Cijena olovke je 7,25 KM.

Eyeconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof : Iskrena da budem, kada sam vidjela da se u čitavom Catrice paketu nalazi i maskara, nisam očekivala da će išta moći da napravi mojim trepavicama, pa sam pomislila da je bolje da su mi nešto drugo poslali. Međutim, pošteno sam se prevarila. Prošlu verziju maskare, koja nije vodootporna nisam isprobala, ali mi se ova mnogo dopada. Sama četkica je veoma neobična i nije tip četkice koju inače koristim, ali moje trepavice jako dobro istakne. Samo pakovanje je jako lijepo i čvrsto te bih rekla da je ova maskara dobra investicija. Uvijek sam u potrazi za dobrim maskarama i isprobala sam mnogo njih, ali za ovu mogu reći slobodno da ulazi u moje favorite. Cijena maskare je 10,35 KM.

To je to za ovaj post! Nadam se da vam se svidjelo predstavljanje ovih noviteta, te takođe mi napišite u komentarima ispod, da li ste isprobali ijedan od ovih proizvoda i šta vam se sviđa a šta ne. :)

Takođe, nadam se da vam se svidjaju slike :)

Vidimo se u idućem postu!

Kisses,
Tijana


You Might Also Like

4 comments