Essence&Catrice Tansation limitirana kolekcija

08:24:00










 Zdravo svima!

Jako dugo me nije bilo na blogu i više sam s vremenom počela se bazirati na Instagram, ali blog je opet blog-mjesto gdje se do detalja raspišem o svakom proizvodu pokušavajući što bolje da vam ga opišem kao i svoje lične dojmove vezano za njega.

Da pređem na suštinu samog posta odmah, a to je Essence & Catrice Tansation limitirana kolekcija. Kolekcija je opisana kao sister love saradnja između Essence i Catrice brenda u kojoj se objedinjuju magija pustinjskog i morskog svijeta sa Ellom Dvornik kao zaštitnim licem čitave kolekcije. Ono što je bitno napomenuti za ovu sister love kolekciju je da je korišteno značajno manje "djevičanske plastike" u proizvodnji ambalaže. Cilj ove saradnje je dovesti nepromišljeno odlaganje plastike u ciklus vrijednog recikliranja i istovremeno ostvariti održiv život indijskim radnicima, s obzirom da uz pomoć 35 000$, platforma za etičku nabavku proširuje 2 centra za prikupljanje oceanskog otpada u Indiji.

Uzevši u obzir čitavu "priču" iza ove kolekcije, moram priznati da sa još većim uzbuđenjem sam pristupila samom testiranju proizvoda. Naime, oba brenda su izbacila više proizvoda poput paleta, bronzera itd. te moram priznati da sve od njih nisam ni primjetila na policama u svom gradu (proizvode možete naći u dm i cm poslovnicama). Ono što ću vam predstaviti u današnjem postu jesu neki od Essence proizvoda, odnosno:

1) Essence Make a Wish Little Fish paleta sjenila
2) Essence Turtle, You're In My Circle paleta sjenila
3) Heat Of The Sand maxi bronzing highlighteri i
4) Crabuki Brush

Crabuki Brush:

Crabuki četkica je mala kabuki četkica koja dolazi u kutijici zlatne boje. Dlačice su gusto raspoređene i smatram je savršenom za nanošenje highlightera na ramena, ali takođe može jako dobro poslužiti za nanošenje tečnog pudera ili nekakve vrste tečnog shimmera na tijelo. Zbog svoje veličine smatram je i ne baš najboljom četkicom za nanošenje proizvoda na lice, ali tokom ljeta je savršena za nanošenje proizvoda na tijelo. Četkicu sam takođe oprala te nijedna dlačica nije opala, te ako nanosite proizvode tokom ljeta na tijelo, preporučila bih da kupite ovu četkicu.

Heat of The Sand Maxi Bronzing Highlighter:

Heat of The Sand Maxi Brozing highlighteri su 2 proizvoda od kojih nisam očekivala puno, a oduševili su me. Naime, dobila sam 2 nijanse: 010 Beach-a-holic i 020 Sun seeker. Oba highlightera imaju po 8g što je i više nego dovoljna količina za duže korištenje. Nijansa 010 Beach-a-holic je nijansa koja savršeno pristaje na moj ten te highlighter stvarno sija, toliko da mi je draži od Soph palete highlightera. Oba highlightera dolaze u čvrstom kartonskom pakovanju lijepog zlatnog dizajna, te bih kao jedinu zamjerku navela to da bi bilo bolje da paleta ima magnet koji će čuvati proizvod zatvorenim u slučaju prevrtanja proizvoda. Drugi highlighter je u nijansi 020 Sun seeker i za moj ten je pomalo pretaman, ali savršeno posluži kada se nanese preko bronzera s obzirom da dadne taj nekakav bronzani preplanuo sjaj. Oba proizvoda takođe unutar pakovanja imaju i malo ogledalo koje super posluži prilikom nanošenja proizvoda, te oba proizvoda od srca preporučujem.

Essence Make a Wish Little Fish paleta:

Essence Make a Wish Little Fish je paleta lijepog plavog dizajna sa 12 sjenila različitih tekstura - 6 mat sjenila i 6 shimmera. Što se tiče shimmera, izdvojila bih 3, odnosno Wave, Jellyfish i Ocean koja više podsjećaju na presovane pigmente. Paletica dolazi sa ogledalom koje je jako praktično tokom nanošenja proizvoda, a sama paleta ima 8 nude sjenila i 4 koja se "ističu" - Paradise, Wave, Jellyfish i Ocean. Što se tiče pigmentacije samih sjenila, veoma sam zadovoljna -  mat sjene se ne truse, lijepo se blendaju te se lako može kreirati i dnevni i noćni make up look sa ovom paletom. Što se tiče shimmera, takođe su jako lijepo pigmentovani, međutim nijansa Ocean i Jellyfish se ipak truse pa imajte to u vidu prilikom korištenja same palete (nijanse se truse, ali sam prilikom kreiranja make up look-a, višak uklonila laganim pokretom četkice). Pakovanje same palete je veoma lagano te je paleta travel-friendly. Za razliku od highlightera koji nemaju magnet koji će držati proizvod zatvorenim, ova paletica kao Turtle You're In My Circle imaju, te se sjenila zasigurno neće razbiti. Kao jedinu "manu" ove palete navela bih nedostatak tamno plave mat nijanse umjesto što su ubačena pojedina nude sjenila koja u slučaju da neko odluči da kupi obe palete već postoje u Turtle, You're In My Circle paleti. U svakom slučaju, rekla bih da je ovo jedna od boljih paleta koju je Essence izbacio na tržište te ako tražite povoljnu drogerijsku paletu sjenila, poslije Make up Revolution paleta bih vam preporučila ovu zajedno sa paletom Turtle, You're In My Circle.

Essence Turtle, You're In My Circle paleta:

Essence Turtle, You're In My Circle paleta je nude paleta sjenila u kojoj se takođe nalazi 12 sjenila različitih tekstura - 7 mat sjenila i 5 shimmer. Dizajn palete je isti kao i kod Make a Wish Little Fish, samo za razliku od plavih boja koje preovladavaju kod Make a Wish Little Fish palete, dizajn ove palete je obogaćen rose gold bojama i marble efektom. Što se tiče Turtle You're In My Circle palete, ovo je tipična nude paleta sa Gold, Turtle i Sardinia sjenilima kao onima koje se baš ističu što se tiče shimmera. Takođe, Gold i Turtle nijansu bih više okarakterisala kao presovane pigmente, a u mom slučaju tokom kreiranja make up look-a sam se namučila da dobijem sjaj sa Gold nijansom kakav sam dobila koristeći JellyFish nijansu iz druge palete (sama nijansa je slabije pigmentovana od JellyFish te je potrebno koristiti više proizvoda). Takođe, nijansa Gold se više trusi što je isti slučaj kao i kod nijanse Ocean i JellyFish iz prethodne palete ali ništa značajno što ne može da se ukloni laganim pokretom četkice. Što se tiče ostalih sjenila iz palete, veoma se lako blendaju te smatram da paleta sadrži sve nijanse koje su potrebne za kreiranje lijepog ljetnog dnevnog ili noćnog look-a. Paleta, kao i Make a Wish Little Fish sadrži 12 g proizvoda, te vjerujem da bi svakome poslužila sasvim solidan duži vremenski period.

Koristeći sve navedene proizvode iznad, napravila sam make up look te iz tog razloga nisam slikala swatch ni sjenila ni highlightera. U slučaju da želite ipak takve slike, možete mi se javiti na IG te ću vam iste poslati.

Nadam se da vam se recenzija svidjela, te ukoliko ste isprobali neke od ovih proizvoda, slobodno mi napišite ispod u komentarima koji su vaši utisci :)

Vidimo se u narednom postu!

Kisses,
Tijana

You Might Also Like

8 comments

  1. Oh my goodness! Everything looks so gorgeous. I cannot get over the stunning shade range in that eyeshadow palette. You really used these products well!
    the creation of beauty is art.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi dear, I just found your blog. You're amazing. Follow for follow? I already follow you. <3

    OdgovoriIzbriši
  3. What lovely photos! the makeup all looks so nice! :)

    Hope that you had a lovely weekend :)

    Away From The Blue | Handbag Gift Guide

    OdgovoriIzbriši
  4. "
    Great post! We would like to feature your post on Tropika Club too if that's possible?
    Tropika Club Deals is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Magazine – Get the latest scoops on beauty, grooming and wellness
    Tropika Club Deals – Search for the best voucher and coupon deals
    Tropika Club Bookings – Discover and book services at amazing off-peak discounts

    Tropika Club Magazine crafts and curates articles for the discerning male and female. We provide up-to-date articles on Beauty and Vogue for gals, and articles on Grooming and Style for guys. Supporting Tropika Club’s vision to bring the best beauty, wellness and fitness services to our visitors, we also have a review section on the best services and selections under Top Picks. "

    OdgovoriIzbriši
  5. I love the appearance of the eyeshadow colours in the second palette.
    Your eyes and lips look very pretty!

    My blog: Full Brief Panties
    My YouTube videos: misterpantybuns's Channel videos
    My Twitter: @Panty_Buns

    OdgovoriIzbriši
  6. Experience the allure of traditional sarees at unbeatable prices with Kalamandir Sarees Online Sale. Explore a plethora of styles, from timeless classics to contemporary designs, all at incredible discounts. Elevate your wardrobe with the finest sarees that blend tradition and modernity. Don't miss the chance—shop at Kalamandir's Sarees Online Sale and indulge in the luxury of affordable elegance.

    OdgovoriIzbriši