Essence Hello, Good Stuff

08:18:00













Zdravo svima!

Na blogu vam opet donosim novi post sa Essence novitetima. Moram priznati da Essence iz kolekcije u kolekciju stvarno sve više napreduju kao brend a uz proizvode super kvalitete, cijene su im prihvatljive pa ih to čini brendom čiji stalak najčešće pogledam kada uđem u određenu drogeriju.

Za današnji post sam spremila recenziju Essence proizvoda iz Hello, Good Stuff kolekcije. Proizvode iz ove kolekcije sam dobila kao PR paket ali to naravno nije uticalo na moje mišljenje te neki proizvodi su mi baš top, dok su drugi doživjeli fail kod mene (naravno to ne znači da proizvod ne valja, stvar je samo lične preferencije i subjektivnog dojma). Nego da pređem na kolekciju -

Hello, Good Stuff kolekcija je kolekcija čiji je moto "čista ljepota" - naime, proizvodi iz ove kolekcije sadrže 90% prirodnih sastojaka, veganski su i formulisani bez mikroplastike, parabena, PEG-ova i mineralnih ulja. Cilj čitave kolekcije jesu što prirodniji proizvodi kao i što prirodniji izgled lica jer kako tvrdi Essence "ono što je dobro za vašu kožu, dobro je i za Vas".

Iz ove kolekcije nisam naravno dobila sve proizvode pa ne mogu da dadnem mišljenje za ono što nisam isprobala, ali proizvodi koje sam dobila i isprobala su:

1) Daily Dose of Love paleta sjenila
2) Hello, Good Stuff Matt & Glow bronzer
3) Essence Pretty Natural puder
4) Essence Brow pomade
5) Essence Tiny tip precise brow pencil (olovka za obrve)
6) Essence Tiny tip eyeliner
7) Essence Juicy Bomb sjaj za usne
8) Essence Pure Volume plumping balzam za usne
9) Essence Semi-shine ruž
10) Hello, Good Stuff Face Mist
11) Hello, Good Stuff Face Serum
12) Essence Clean & Strong lak za nokte, Extreme gel top coat i Clean & Care base coat.

Daily Dose of Love :

Daily Dose of Love paleta je jedna od 3 koje je Essence izbacio u Hello, Good Stuff kolekciji. Pored palete Daily Dose of Love, postoje još Daily Dose of Energy i Daily Dose of Power. Dok se Daily Dose of Energy bazira na narandžastim i žutim nijansama, a Daily Dose of Power na plavim, ova koju sam ja dobila - Daily Dose of Love je bazirana na nijansama roze boje. Sam dizajn palete se čitav može reciklirati s obzirom da u sebi nema ogledala niti magneta već se paleta zatvara po principu male sveščice (dio gumice možete čak vidjeti na slici). Nego da pređem na svoje dojmove vezane za paletu - Paleta je poprilično mala što iskrena da budem nisam očekivala, mada bih rekla da joj je veličina i prednost i mana (prednost jer je lako je nositi sa sobom gdje god da krenete, a mana jer su panovi mali pa treba polako i pažljivo staviti četkicu na svaku sjenu, u zavisnosti koju želite da koristite). Sama pigmentacija sjenila, iskrena da budem je tako-tako, odnosno sve sjene se mogu nadograđivati da dobijete željeni intenzitet ali nije ni približna kvaliteti kao Turtle, You're in my circle paleti o kojoj sam vam pričala u prethodnom postu. U paleti se nalaze 4 mat sjenila i 5 shimmer-a, a sam look s ovom paletom je veoma lako kreirati, pogotovo kada želite nešto jednostavno i za svaki dan (ko me prati na Instagramu, mogao je da vidi story u kom sam napravila look koristeći ovu paletu). Mat sjene se pri korištenju truse unutar palete, ali ništa pretjerano, dok shimmeri najbolje funkcionišu kada se nanose prstom na kapak. Generalni utisak  na kraju, mislim da je ovo jedna preslatka paleta za nekog ko je početnik i nekog ko želi da igra na sigurno nadograđujući boju sjenila postepeno na oku - lično bih preskočila kupovinu ove palete za sve one malo iskusnije, a ipak nabavila Turtle, You're in my circle paletu ako želite nešto pigmentovaniju paletu od Essence-a.

Hello, Good Stuff Matt & Glow bronzer: 

Proizvod koji me skroz oduševio iz ove kolekcije je Hello, Good Stuff Matt & Glow bronzer. Bronzer dolazi u preslatkom pakovanju u kojem dobijete 9g proizvoda, što je sasvim dovoljno za duži period korištenja. Sam bronzer je napravljen od 99% prirodnih sastojaka te kada ga otvorite miriše po kakao prahu te vjerujte, miriše savršeno. Donja polovina bronzera je mat dok gornja ima sitne čestice shimmera u sebi, mada kada se nanosi ne primjeti se nešto značajno (bronzer sam najčešće nanosila miješajući nijanse). Takođe, ono što mi se najviše sviđa kod ovog bronzera jeste sama nijansa - moj je u nijansi 10 Cocoa-cool. Nijansa nije nimalo narandžasta što iskrena da budem mi je uvijek bio izazov pri kupovini bronzera i mislim da ova nijansa super odgovara svim osobama koje su svijetlijeg tena. Što se tiče pigmentacije, nije previše pigmentovan što mi se u ovom slučaju sviđa jer mogu postepeno da nadogradim boju do željenog intenziteta bez da izgledam narandžasto ili blatnjavo. Proizvod se trusi pri korištenju, ali mi to lično ne smeta. U suštini, impresije za ovaj proizvod su skroz pozitivne te rekla bih da je u pitanju odličan proizvod koji ću često koristiti.

Essence Pretty Natural Hydrating Foundation: 

Otkako sam otkrila koliko sam korektor može da učini da izgledam svježije u licu i s obzirom na to da imam relativno "čisto" lice, zadnjih godina slabo posežem za puderima te svoje lice pretežno gledam dobro da hidriram a onda nanesem korektor jer mi tako zbog suhe kože lica se manje ta suhoća ističe - pogotovo u hladnijem periodu godine. Kada sam dobila ovaj puder, mislila sam da će biti u pitanju još jedan od proizvoda koji će mi ostati negdje zabačen jer mu prekrivanje nije Bog zna šta, međutim ostala sam oduševljena. Puder je super za sve nas koji imamo suhu kožu! Rekla bih da posjeduje srednje prekrivanje, a boja koju sam dobila je 050 Neutral Champagne. Isprobala sam nanošenje pudera sa blenderom i sa četkicom, te mu je prekrivanje nešto bolje kada se koristi četkica, a nijansa mi odgovara savršeno. Proizvod dolazi u tubi te u njoj dobijate 30 ml pudera što je sasvim dovoljno za duže korištenje s obzirom da nije potrebna veća količina, mada možete koristiti i nadograđivati ga po vašoj želji. U svakom slučaju, ovaj puder je super s obzirom da sadrži hijaluron i aloe veru, te bi preporučila ga svima koji su u potrazi za dobrim hidratantnim puderom po i više nego prihvatljivoj cijeni. 

Essence Brow pomade, Tiny tip precise brow pencil i Tiny tip eyeliner: 

Što se tiče proizvoda za obrve, kod mene su doživjeli fail. Naime, neko sam ko koristi crnu olovku da bih popunila svoje obrve (s obzirom na samu boju moje kose i obrva, nijedna druga olovka mi ne odgovara) pa mi proizvodi nisu odgovarali. Bez obzira na same boje proizvoda, brow pomada mi je suha te nisam bila sigurna da li je potrebno da ubacim nekakvo ulje u nju da bih mogla da je koristim, a sama po sebi bez dodavanja ičega u nju se poput nekakvog ljepila zalijepila za moje obrve, te sam nakon više pokušaja odustala od ovog proizvoda. Tiny tip precise olovka za obrve je proizvod koji mi se dopao s obzirom da sam mogla vrlo lako da iscrtam pojedinačne dlačice, međutim nakon par sekundi iz smeđe boje se na mojim obrvama pretvorila u određenu nijansu ljubičaste te sam sa žaljenjem odustala od korištenja i ovog proizvoda. Tiny tip eyeliner je proizvod koji mi se dopao te koji ću vjerujem još koristiti s obzirom da nije suh, lako se nanosi (čak i meni koja nisam baš od onih koji nanose eyeliner s lakoćom) te je dugotrajan. Proizvod o kom ću još da vam kažem je Essence 24ever Defined Volume maskara koju sam iskrena da budem, tek sad primjetila da nisam slikala, ali vam želim uprkos tome prenjeti dojmove - naime, maskara je stvarno super (zbog čega mi je još više krivo jer sam zaboravila da je slikam, ali mi je ostala u neseseru jer je bila prvi proizvod koji sam odmah po dobijanju paketa isprobala) te ima poveću četkicu koja je gušća. Takva vrsta četkice uvijek uspije da moje trepavice učini većima i više izvijenima, tako da od mene ima ogroman plus te je koristim stalno otkako sam paket dobila. 

Essence Juicy Bomb lipgloss, Pure Volume lipbalm i Semi-Shine lipstick:

Što se tiče proizvoda za usne, nemam išta loše reći za ijedan od proizvoda sa slika iznad. Juicy Bomb sjaj za usne me oduševio s obzirom da me podsjetio na neke moje početke u šminkanju i kad se takav dizajn sjajeva za usne mogao naći u svakoj drogeriji. Sjaj nije previše pigmentovan pa super ide i preko bilo kojeg ruža, a opet kada se nanese sam, super izgleda na usnama te se ne ističe previše pa je meni lično odličan za svaki dan (jedini problem je nošenje maske tokom korištenja). Što se tiče balzama za usne, moram priznati da me on najviše zainteresovao upravo zbog plumping efekta koji je istaknut na ambalaži. Sam balzam nije previše pigmentovan tako da je super za svakodnevno korištenje kada želite malo boje na usnama, a lično nisam primjetila ikakvo drastično povećanje usana tokom korištenja. Tokom nanošenja, nakon par sekundi može se osjetiti efekat hlađenja i nekakav minty osjećaj na usnama a i sam balzam ima miris mente. U svakom slučaju, koristim ga skoro svaki dan s obzirom da mi lijepo hidrira usne tokom ovih hladnijih dana. Semi-shine ruž za usne sam dobila u nijansi 106 Late Night i moram priznati da sam ga već proslijedila drugarici. Ruž je što se tiče same kvalitete odličan - lijepo hidrira usne, solidno je pigmentovan te se odlično nanosi, ali nisam neko ko je ljubitelj rozih nijansi ruževa pa sam ga proslijedila dalje s obzirom da bi meni samo stajao i ne bih ga koristila. 

Essence Hello, Good Stuff Face Mist i Face serum: 

Kada sam ugledala da je Essence izbacio skincare proizvode sa oduševljenjem sam se bacila na testiranje. Što se tiče seruma za lice, u sebi sadrži 97% prirodnih sastojaka te pored ekstrakta ananasa u sebi sadrži glicerin i hijaluronsku kiselinu što ga čini savršenim proizvodom za suhu kožu željnu hidratacije. Sam proizvod dolazi u staklenoj bočici u kojoj dobijete 30 ml proizvoda. Serum se dozira na pipetu, te nije potrebna velika količina proizvoda za čitavo lice. Moja koža ovaj proizvod upije u roku od par sekundi, te na mom licu nije ostavljao nikakav ljepljiv osjećaj niti mi je miris ananasa bio previše intenzivan tokom korištenja. Sam miris se ne zadržava dugo na licu, a proizvod prije svake upotrebe protresem čisto da bi se svi sastojci koji se nalaze u njemu bolje sjedinili. Ono što je najvažnije, sam serum mi nije izazvao pojavu ikakvih bubuljica niti crvenila, osipa ili ičega sličnog. Što se tiče face mist-a, skroz me oduševio. U sebi sadrži 90% prirodnih sastojaka te ima predivan miris lubenice što ga čini čak proizvodom savršenim za korištenje tokom ljeta. Proizvod je potrebno protresti prije svakog korištenja, a sama prskalica lijepo raspršuje proizvod na lice. Ovaj face mist sam koristila  nakon nanošenja svih skincare proizvoda, a takođe i nakon šminkanja s obzirom da lijepo osvježi lice i učini da make up izgleda još bolje. U pakiranju dobijete 50 ml proizvoda te bih rekla da je jedino to mana ovog proizvoda, s obzirom da bih lično voljela da je pakiranje veće. 

Essence Clean & Strong nail polish, Extreme Gel Top Coat i Clean & Care base coat: 

S obzirom da sam neko ko već duži period radi gel na noktima u salonu, ova 3 proizvoda bih rekla da nisam baš vjerodostojno isprobala. Naime, jedini način da ih isprobam jeste bio da nalakiram nokte na nogama, a moram priznati da su mi se sva 3 proizvoda tu pokazala odličnim pa sam ostala zatečena i zbunjena - da li sam dovoljno dobro ih isprobala ili ne procjenite sami. Što se tiče sva 3 proizvoda, lako se nanose, nisu pregusti a već 5 dana mi boja nije spala sa noktiju tako da od mene za sad imaju i više nego prolaznu ocjenu. 


To bi bilo to za današnji post! Nadam se da vam se recenzija svidjela, a ako ste isprobali neke od ovih proizvoda, slobodno mi pošaljite poruku u dm na IG (@mystylishcorner), obožavam da diskutujem i dijelim utiske o svemu :)

Nadam se takođe da su vam se slike dopale (iskrena da budem, nastale su spontano).

Vidimo se u idućem postu,

Kisses,
Tijana


You Might Also Like

10 comments

  1. "
    Great post! We would like to feature your post on Tropika Club Magazine if that's possible?
    Tropika Club Magazine is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Magazine – Tropika Club Magazine crafts articles on all things Singapore, but with a greater emphasis on local businesses based on our #SupportLocalSG initiative.
    Tropika Club Deals – Tropika Club Deals brings to you great deals and offers from our merchants in the form of amazing discounted vouchers and codes. In addition, enjoy cashback as much as up to 5% for each purchase you make, regardless of the amount you spend.

    Tropika Club Magazine cover a range of topics, ranging from Restaurants and Bars, Beauty and Wellness Salons, Top 10 rankings and listicles, Top Eats as well as What's On at The Moment."

    OdgovoriIzbriši
  2. I am frequent visitor of your website as i love to read out the articles posted on your website. At the same time i request to post some great article on Heated Paraffin Embedding Station and similar as well.Thanks !!!

    OdgovoriIzbriši
  3. I happen to be writing to let you be aware of what a helpful encounter my cousin’s child gained checking your site. She figured out plenty of issues, most notably what it’s like to possess an ideal helping spirit to have most people really easily learn specific tricky things. You really did more than readers’ expected results. Thank you for showing such warm and friendly, healthy, edifying and cool tips on the topic to Mary.텍사스홀덤

    OdgovoriIzbriši
  4. I wish to show my thanks to this writer just for bailing me out of this type of incident. After scouting throughout the world-wide-web and finding advice which are not productive, I figured my life was well over. Being alive without the presence of strategies to the issues you have solved as a result of this posting is a crucial case, as well as the kind which might have negatively damaged my career if I had not discovered your site. Your own personal training and kindness in taking care of the whole thing was helpful. I am not sure what I would’ve done if I had not encountered such a solution like this. It’s possible to now look forward to my future. Thanks very much for your high quality and amazing guide. I won’t think twice to propose your blog post to anybody who wants and needs guidance on this matter.카지노사이트

    OdgovoriIzbriši
  5. Thanks so much for giving everyone a very brilliant opportunity to read in detail from this blog. It can be very great and also jam-packed with amusement for me personally and my office colleagues to search your site a minimum of thrice in 7 days to study the latest tips you will have. And lastly, I’m just actually fascinated concerning the wonderful inspiring ideas you serve. Selected 2 areas in this post are truly the most efficient we have all ever had.카지노사이트

    OdgovoriIzbriši
  6. Thanks for the nice post! Hope you a good day! Nothing better than a white crossbody bag.

    OdgovoriIzbriši
  7. Sobha Sector 80 Gurgaon , with world-class residential property, is designed to offer a modern lifestyle, with a precise combination of comfort and luxury. With a whole lot of 3, 4, and 5 BHK apartments, It is for the different homebuyers' choice for high-quality residential living.

    OdgovoriIzbriši
  8. Embark on an adrenaline-fueled adventure with Sky High India's Parachute Jumping Locations in India. Feel the rush of wind as you free-fall from the skies, taking in breathtaking views. Whether you're a thrill-seeker or a first-time jumper, our expert team ensures a safe and unforgettable experience. Don't miss the chance—book your Parachute Jumping adventure with Sky High India and soar to new heights!

    OdgovoriIzbriši